Falugazdász ügyfélszolgálati hely nyílik Kardoskúton

Tisztelt Gazdálkodó, Kamarai Tag!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, falugazdász hálózatán keresztül számos téren segíti az agrár- és élelmiszergazdasági szereplőket. A Kamara számára fontos, hogy a gazdálkodókat helyben, saját településükön is segíthesse ügyeik intézésében. A falugazdász-hálózat bővülésével lehetőség adódott arra, hogy a NAK az eddigieknél is szélesebb körben és hatékonyabban segítse tagjait, többek között a támogatások lehívásában és az adminisztrációs kötelezettségeik teljesítésében.

A falugazdászok ellátják a NAK hatósági feladataival, az agrár- és vidékfejlesztési támogatások igénybevételével összefüggő ügyintézéssel, az agrárkár-enyhítési támogatásokhoz kapcsolódó mezőgazdasági káreseményekkel kapcsolatos feladatokat.

Az idei évtől kezdődően a kibővített falugazdász-hálózat segíti a gazdálkodási napló vezetését, valamint az állat- és területalapú támogatásokhoz, pályázatokhoz (agrár-környezetgazdálkodás, ökológiai gazdálkodás, Natura 2000 gyep és erdő) kapcsolódó adminisztrációt. Az egységes kérelmek benyújtásán túl – ha a gazdálkodó igényli – intézik az ahhoz kapcsolódó teendőket, így például az egyeztető, illetve műholdas ellenőrzés nyomán küldött Területi Monitoring Rendszer (TMR) végzéseket is. A falugazdászok részletes tájékoztatást nyújtanak a vidékfejlesztési pályázatokról, a gazdálkodás jellemzői alapján személyre szabottan ismertetik a pályázni készülőkkel a lehetőségeket és a feladatokat. Ráirányítják a gazdálkodók figyelmét az aktuális szakmai kérdésekre, innovatív megoldásokra, a klímaváltozással járó kihívásokra, hogy tudatosan alkalmazzanak fenntartható gazdálkodási modelleket.

Ezen szemléletet szem előtt tartva tájékoztatjuk, hogy Kardoskúton a Polgármesteri Hivatal épületében új ügyfélszolgálati hely létesül, ahol 2024. október 15-étől minden héten kedden Varga Balázs falugazdász kolléga várja a gazdálkodókat.

Falugazdász elérhetősége:

Varga Balázs
70/4893927
varga.balazs2@nak.hu

Megszakítás