Az idősek élettapasztalata és példamutatása fontos alapot jelent a jövő generációi számára.


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Őzse Péter)

A Kardoskúton évente megrendezett Idősek Napja kiemelt esemény, mely lehetőséget ad a helyi közösség számára, hogy tisztelegjen a település idősebb lakosai előtt, és kifejezze megbecsülését irántuk.

Az ünnepség célja, hogy elismerjék az idősek tapasztalatát, bölcsességét, valamint hozzájárulásukat a település múltjához és jelenéhez. Az idei ünnepség meghitt légkörben zajlott, amelyet a helyi szociális területen dolgozók  – házi segítségnyújtás, tanyagondnoki szolgálat – segítségével szerveztek.

Az ünnepséget Varga Pál polgármester nyitotta meg, aki ünnepi beszédében az idősek közösségben betöltött szerepére hívta fel a figyelmet. A polgármester hangsúlyozta, hogy az idősek élettapasztalata és példamutatása fontos alapot jelent a jövő generációi számára. Beszédében kiemelte, hogy az idősek tisztelete nem csupán egyetlen napra szól, hanem egész évben szükséges odafigyelni rájuk. A polgármester szavai őszinte elismerést és hálát sugároztak, és arra ösztönözte a közösséget, hogy az idősek értékeit megbecsüljék a mindennapokban is.

Őzse Zoltán képviselő előadása következett, aki két verset adott elő. Az első komoly hangvételű költemény az idő múlásáról és az emberi élet tanulságairól szólt, ami elmélkedésre hívta a hallgatóságot. A második, könnyedebb, humoros vers azonban mosolyt és nevetést hozott a közönség körébe.

A rendezvény kiemelt programja a Fedák Sári Színház két művészének operett- és musicalműsora volt. A fellépők népszerű magyar zeneszerzők, például Kálmán Imre és Lehár Ferenc klasszikus műveiből adtak elő részleteket, de musicalekből is felcsendültek jól ismert dallamok. A közönség több tagja együtt dúdolta a dalokat, amelyek fiatalságukat idézték fel. A művészek magas színvonalú előadása hozzájárult az ünnepi hangulathoz, és a közönség vastapssal köszönte meg a produkciót.

Az ünnepségen elismeréseket adtak át a település legidősebb lakóinak és azoknak a házaspároknak, akik idén ünnepelték 65, 60, illetve 55 éves házassági évfordulójukat. Az ajándékok átadása megható pillanatokat hozott, hiszen ezek az elismerések azt üzenték az időseknek, hogy a közösség nem felejtette el őket, és továbbra is értékes tagjai a településnek. A jubiláló házaspárok kitartása és hűsége inspiráló példa mindenki számára.

A program egy közös ebéddel zárult, ahol marhapörkölt és gesztenyés rolád  várta a résztvevőket. A finom ételeket Mórocz Lajos és főzőcsapata készítette, a desszertet pedig Ficsor Zoltán mestercukrász alkotta meg, mely nagy sikert aratott a résztvevők körében.

A kellemes ebéd során Pintér Vilmos lágy zenéje fokozta az ünnepi hangulatot, így az esemény egy közösségi és örömteli ünnepléssel zárult.

Megszakítás