^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Negyed évszázados hagyomány

Betűméret növelése

110827_nyugdijas_vers_es_prozairo_palyazat_eredmenyhirdetes_rj_062
További képekért kérem kattintson a fotóra... (Fotók: Rajki Judit)

A Kardoskúti Antológi könyv Pdf (6,3 Mb) formátumban IDE kattintva letölthető.


Nyárias meleg és népzenei műsor fogadta a Kardoskútra érkező irodalom barátokat az idei Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázat díjkiosztó ünnepségén. A település életében fontos szerepet tölt be rendezvényünk, a mostani összejövetel kiemelkedő momentuma a 25. évforduló megünneplése volt. Ramasz Imre polgármester virággal köszöntötte Nagyné Szöllősi Terézt, aki meghatódva emlékezett vissza a régmúltra, amikor a nyugdíjas klub tagjaival útnak indították a mára már országos ismertségnek örvendő irodalmi eseményt. Az érdeklődők most is kezükbe vehették a Kardoskúti Antológia legújabb kötetét, amelyben a tavalyi pályamunkák válogatása szerepel. Az ünnepség másik fénypontja az eredményhirdetés volt.

Koszorús Oszkár zsűri elnök értékelte a 2011. évi pályamunkákat: jobbító szándékú tanácsokkal illetve dicsérő szavakkal szólt az amatőr pályázókhoz. Értékelése mindenre és mindenkire kiterjedt, hiszen érdekességekkel fűszerezett történetei közepette minden pályázó meghallhatta meglátásait a pályamunkákkal kapcsolatosan. A tőle megszokottak szerint újra és újra megcsodálhattuk zseniális tudását, előadói képességét. Érdekességképpen néhány adat: az idén az ország közel húsz településéről ötvenhárman pályáztak vers illetve próza kategóriában. Több mint kétszáz verset illetve több mint harminc prózai művet adtak be elbírálásra. Nagy számmal voltak olyanok, akik először látogattak el településünkre, ám voltak olyanok is, akik szinte a kezdetek óta rendszeres visszatérő vendégei irodalmi rendezvényünknek. Támogatóink jóvoltából ajándékkal, illetve a baráti beszélgetéseknek köszönhetően kellemes élményekkel gazdagodva térhettek haza pályázóink.

 

A 2011. évi Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázat díjazottai


Vers kategória:

 

I. díjasok: Karácsonyi Lászlóné (Gyál), Máté Lajos (Debrecen)

II. díjasok: Budai István (Szatymaz), Rákóczi Rudolf Géza (Telekgerendás)

III. díjasok: Dávid László (Orosháza), Németiné Kodrán Erzsébet (Csanádpalota)

 

Különdíjasok:

Varga András (Békéscsaba)

Ozgyin Pál (Békéscsaba)

Sántáné Kurunczi Mária (Szeged)

Pelle Ferenc (Békéscsaba)

Kardos Mihályné (Hódmezővásárhely)

Trink Gizella (Orosháza)

Cséfai Szelezsán György (Battonya)

Dezső Ilona Anna (Nagyrábé)

Gazsi János (Budapest)

Baráthné Hopka Ágnes (Orosháza)

 

Próza kategória:

 

I. díjasok: Zelenyánszki András (Békéscsaba), Sántáné Kurunczi Mária (Szeged)

II. díjasok: Szendi Jánosné (Nagyszénás), Czikora András (Hódmezővásárhely)

III. díjasok: Péntek György (Szeged), Dimák Béla (Nagyszénás)

 


Különdíjasok:

Karácsonyi Lászlóné (Gyál)

Bózsó József (Szeged)

Németiné Kodrán Erzsébet (Csanádpalota)

Fekete János (Füzesgyarmat)

Dimák Béláné (Nagyszénás)

Áchim Pál (Békéscsaba)

Németh Józsefné (Orosháza)

Dr. Oláhné dr. Koncz Margit (Szeged)

Az ünnepség támogatói voltak: Kardoskút Község Önkormányzata, Kardoskút Községért Közalapítvány, Kardoskúti Zrt., Nagyné Szöllősi Teréz, Szemenyei Sándor, Koszorús Oszkár, Ramasz Imre és családja, Kincses István és családja, Varga Pál, Rajki Judit, Kapuné Sin Anikó, Madari József és családja

(Videók: Varga Pál)
Köszöntő 15 perc:Koszorús Oszkár értékelése 30 perc:

Hozzászólások   

 
0 #1 Áchim Pál 2011-09-19 15:04
Én 2005-ben véletlenül találtam rá egy kis hirdetésre az újságban, hogy nyugdíjasok pályázzatok vessel és prózával. Azóta én nagyon sok kedves ismerőssel találkoztam, aki szeret irogatni. Másokat is sikerült rábeszélnem a pályázásra, úgy, mint Pacsika Lászlót, aki sajnos tavaly meghalt, továbbá Varga Andrást, és Zelenyánszki Bandi bácsit, aki már 87 éves és most pályázott először. Azért szeretek Kardoskútra pályázni, mert nem régi ismeretség alapján osztják a díjakat, hanem a pályázat értéke alapján.Végtele nül örülök, hogy a 2011-s díjkiosztó ünnepség fel lett téve az internetre és bárki megtekintheti. Köszönet mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult ahhoz, hogy a negyedszázados kezdeményezés tovább folytatódjon.
2011. 09. 19. Áchim Pál pályázó
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút