^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

90. születésnap

Betűméret növelése

toth_sandor_2011_08_15-5Tóth Sándor Istvánt 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Ramasz Imre polgármester és dr. Mészáros Erzsébet jegyző. Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott emléklapot, illetve egy szerény ajándékcsomagot vehetett át Sanyi bácsi e jeles napon, akit Kardoskúthoz való kötődéséről kérdeztem:

 

 - Kardoskút a családom fészke volt. Amikor már Orosháza szűknek bizonyult a letelepedésre, az őseim elkezdték keresni a környéken a lehetőségeket. Így kerültek apai ágamon a Kabódiak Kardoskútra. 1921. augusztus 8-án láttam meg a napvilágot Orosházán.

 

Édesapám nyolc éves koromban meghalt, a nyarakat kereszt szüleimnél töltöttem Gyulamezőn. Ezekre a csodálatos évekre a mai napig szívesen emlékszem vissza. Tehén és disznó legeltetéssel töltöttem akkoriban a napokat. Később azután - 1971-ben - vásároltam egy tanyát Kardoskúton, és 1982-ig innen jártam be dolgozni Orosházára az ÁFÉSZ-hez. Egyaránt érzem magam Kardoskútinak és Orosházinak is. A tanyára sűrűn kijárok, hisz nagyon sok szép emlék köt engem ide. A 90. születésnapi megemlékezést is itt tartotta a család, ahol az asztalhoz a barátokon kívül négy gyermekem, hat unokám és három dédunokám ült le. Egyik fiam Kanadában él, így őhozzá szoktuk igazítani az összejövetelt, általában augusztus végén.
 

 Orosháza városa is megkereste a 90. születésnapja alkalmából, hogy köszöntse Sanyi bácsit, de ő úgy döntött, hogy szívesebben jön Kardoskútra, az önkormányzat meghívásának eleget téve.

 

 - A meghatottságtól alig tudok szólni. Köszönöm szépen a köszöntést. Kardoskútra mindig szívesen jövök, hisz rokon lelkekkel találkozom itt. Gyönyörű a település, rendezettek az utcák. Látszik a sok gondoskodó munka az itt lakók részéről. Engedjék meg, hogy ehhez egy kis mértékben én is hozzájárulhassak. 200.000- forintot ajánlok fel fásításra, amelyet bármikor a település rendelkezésére bocsájtok.

 

 A mai napig kitűnő szellemi képességekkel bíró Sanyi bácsi tele van tervekkel, de elmondása szerint most már lebeszéli magát a nagyobb dolgok megvalósításáról. El kell az embernek fogadnia, hogy az idő eljár felette és tudni kell elviselni az ezzel járó terheket. Reméljük, hogy a 95. születésnapján is köszönthetjük őt.(Fotók és videó: Varga Pál)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút