^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

LEADER vendégek

Betűméret növelése

Hétfőn délután egy delegáció látogatta meg Kardoskutat. A résztvevők Erdélyből, Szlovákiából illetve a Hajdúvölgy - Körösmente Térség Fejlesztéséért Közhasznú Egyesülettől érkeztek. Szilágyi Menyhért - a Hajdúvölgy-Körösmente Térség Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület elnöke, Csorvás polgármestere - megköszönte Ramasz Imrének, hogy fogadta a csoportot. Kardoskút polgármestere röviden bemutatta településünk múltját illetve jelenét, majd felvázolta terveinket a jövőre nézve. Ismertette a település iparát és mezőgazdaságát. Különös részletességgel beszélt a Pusztaközponti Fehértó látnivalóiról. Ezután közösen kilátogattak a pusztaközponti múzeumba ahol Kocsis Péter  - a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa - tartott egy igen érdekes előadást a Fehértóról és annak élővilágáról. Az út vége a szürke marha szálláson végződött, ahol testközelből megcsodálhatták a vendégek a cigája juhok mellett a híres szürke marha gulyát. Sorra érkeztek a kérdések a vendégektől, főleg a tenyésztéssel és kereskedelemmel kapcsolatban. Már  teljesen beesteledett, mire a kérdések végére érve, elköszönt a csoport.

Az Európai Közösség által 1991-ben elindított közösségi kezdeményezés gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásával segíti elő a fenntartható fejlődést Európa vidéki területein.  A LEADER a helyi közigazgatás, a vállalkozók és civil szervezetek összefogására épít.

Ennek a látogatásnak a célja egy nemzetközi pályázaton való elindulás megalapozása volt. Ismeretek szerzése és közös tapasztalatcsere. A napokban Németországból és a Hortobágyról fog érkezni egy csoport Kardoskútra, hogy megtekintsék a helyi értékeinket, amelyek egyikei lehetnek egy nyertes pályázat alap-pilléreinek.

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút