^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Bodzarecept verseny

Betűméret növelése

2009. május 9-én a Móra Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár adott helyet a Kistérségi Agrárfejlesztési Alapítvány és a Bodza- Duó Kft. által szervezett Bodzarecept versenynek. A pályázóknak tartósítószer mentes bio-bodzavelőből kellett fogyasztható ételt, vagy italt készíteni, kinek-kinek szabad választása szerint, megkötések nélkül. A bemutatott huszonhat versenymű felülmúlta várakozásaimat, örömmel töltött el, hogy a kardoskúti asszonyok kreativitása és akarata ilyen színvonalas alkotásokat produkált. A zsűri elnöke Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács, a Békés megyei Gasztronómiai Szövetség elnöke is nagy örömmel fejezte ki csodálkozását, hogy a gasztronómiában általa kevésbé ismert bodzából milyen ételek és italok születtek. Értékelte a pályaműveket, mindenkihez kérdést intézett és szakértő tanáccsal látta el a versenyzőket. Mindenkit ösztökélt arra, hogy a továbbiakban is folytassa a kísérletezést.

A résztvevők is szavazhattak egymás versenyműveire és ezek a pontszámok kiegészülve a zsűri által adott pontszámokkal a következő eredményt hozták:


I. díj:
Kis Lászlóné (Orosháza)
Bodzával töltött túrós táska

 


II. díj:
Gőghné Dán Rozália 
Bodzazselés torta

 

 


III. díj:
Szemenyeiné Libor Rozália
bodza-madártej

 

 

A Békés Megyei Gasztronómiai Szövetség különdíját, amit Ambrus György ajánlott fel Verasztó Józsefné (Orosháza) kapta, ami a május 30-i Csülökfőző Versenyen való részvétel lehetősége. Ő diabetikus bodzaszörpjével nyerte el a díjat.

Köszönjük a részvételt a versenyzőknek, a szervezésben a segítséget a Művelődési Ház vezetőjének, Borikának és Varga Pálnak. A kis falusi közösség jelesre vizsgázott az értékteremtő feladatmegoldásból, összefogásból és a falu hírnevét tovább öregbítette.
Köszönettel: Seres Péter

További fotókért kérem kattintson ide...

 


 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút