^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Mozgalmasan telt a nyugdíjasok hétvégéje

Betűméret növelése

Két meghívásnak is igyekezett a Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub tagsága eleget tenni, mivel mindkét program egyazon napra szólt. A hétvégén a Békéssámsoni Aranyeső Nyugdíjas Egyesület ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Ennek alkalmából közel húsz nyugdíjas klub találkozott a sámsoniaknál. A találkozó keretében kis emlékszalaggal díszítettük fel a házigazdák ünnepi zászlóját. Klubtagságunk dicsérő szavakkal illette a szervezést és a fellépő nyugdíjas társklubok műsorát. A finom ebéd és a jóhangulat biztosan felejthetetlen lesz a következő találkozásig. Másik csapatunk a gerendási szlovákok meghívására benevezett a 17. Kolbászgyúró versenyre, ahol 18 csapat mérte össze gasztronómiai tudását. A külföldiek mellett gyermekek is gyúrtak, szép eredménnyel. A program felhívására 4 féle pálinkával illetve szárazkolbászokkal is neveztünk. Természetesen a nap igazi lényege a jóhangulatú, fordulatoktól sem mentes gyúrás volt, amely jól összekovácsolta a társaságot. Eközben minden részfeladatnak volt felelőse: a terítésben Pintér Erzsike jeleskedett, a kolbásztöltésnél Tóthné Marika segítkezett Lele Józsi keze alá. Az ide-oda szaladgálás is külön embert igényelt, a klubvezető személyében. Így lett egész a gyúrócsapatunk. Asztalunkat helyi termékkel is gazdagabbá tettük - köszönet érte Zsótér Áginak -, akinek házi sajtjaiért elismerő szavak kíséretében vissza-visszatértek a kóstolgató érdeklődők. A délelőtti komoly munka végeztével, ebéd után a kulturális program volt kedvünkre, ahol elismeréssel néztük az Ecseri Zöldkoszorú Néptáncegyüttes Petruska csoportjának műsorát, akik igazi örömtáncot jártak. Közben már a zsűri értékelését is izgatottan vártuk. Várakozásunkat az elismerés öröme tette teljessé, hiszen Lele József klubtagunk két kategóriában is második helyezést nyert: a szárazkolbászok versenyében illetve szilvapálinkája is elnyerte a nyolctagú, neves zsűri tetszését. Csapatunk frissen gyúrt kolbásza az egyik különdíjat érdemelte ki, amely sok-sok vidám percet is szerzett nekünk a nap folyamán. A keddi klubestén a kóstolót már kisütöttük és persze azt is, hogy részünkről jövőre is lesz folytatás. Már várjuk!

FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút