^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Az égetés szabálya

Betűméret növelése
Tisztelettel tájékoztatjuk Kardoskút település lakosait, hogy az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 11/2008. (IX. 01.) sz. ÖKT. rendelet módosítása miatt Kardoskút község BELTERÜLETÉN az alábbi szabályokat kell figyelembe venni az égetés során:
 
Avar és kerti hulladék égetése október 15. és november 30., valamint március 15. és április 30. között vasárnap és ünnepnapok kivételével naponta 9,00 – 19,00 óra között, szélmentes időben megengedett.
 
Az égetést lakott épülettől minimum 10 méter távolságban szabad végezni, a szélirány figyelembevételével. Közterületen avar és kerti hulladék égetése tilos.
 
Tájékoztatjuk továbbá a lakosságot, hogy a helyi rendelet kizárólag belterületre vonatkozhat, a külterületi ingatlanokra az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet rendelkezései az irányadóak, mely alapján KÜLTERÜLETENaz alábbi szabályokat kell figyelembe venni az égetés során:
 
Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság engedélyével legfeljebb 10 ha egybefüggő területen irányított égetést végezhet. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltségéhez (Elérhetőség: 5900 Orosháza Gyopárosi út 1., Tel.: 68/510-239, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) szükséges kérelmet benyújtani.
 
300.000 Ft bírság a szabálytalan égetésért
Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy a levegő védelméről szóló Korm. rendelet értelmében a téli fűtés során amennyiben tiltott anyagok kerülnek égetésre (pl. műanyag, gumi) a környezetvédelmi hatóság levegőtisztaság-védelmi bírságot szabhat ki, melynek mértéke 300.000 Ft.
A megelőzés és a bírság elkerülése érdekében felhívjuk Kardoskút község bel- és külterületi lakosait a szabályok betartására!
 
FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút