^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Csodavilág

Betűméret növelése

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Varga Pál)

„Csodavilágnevet viseli az a program, mely az óvodából iskolába lépő gyermekeknek nyújt segítséget az újdonságokkal, változásokkal teli tanévkezdés időszakában.
2006. szeptemberétől olyan iskolakezdést valósítunk meg, mely élményközpontú, segíti a kapcsolatteremtést, a tájékozódást és kereteiben illeszkedik az óvodai légkörhöz. A meglévő "beszoktató" időszak elejére kidolgoztunk egy kéthetes érzelem gazdag programot, mellyel a környezetváltást, egymás megismerését, az iskolai élethez való alkalmazkodást szeretnénk megkönnyíteni. Ebben nagy hangsúlyt kap a művészetek nyújtotta élményszerzés, az elsősök közös tevékenykedése a nagyobbakkal. Továbbá az óvodákkal és a szülői házzal való szorosabb kapcsolattartással is segítjük az iskolába lépő gyermekek beilleszkedését.”
– Olvasható a Vörösmarty Mihály Általános Iskola honlapján.

Az idei tanév is a csodavilág programmal indult az első évfolyamon, amelynek záró eseményére meghívást kaptak a kardoskúti alsó tagozatos diákok és pedagógusaik. A délelőtt folyamán ismerkedtek a kardoskúti gyerekek a „nagy” iskolával. Különböző játékos feladatokon vettek részt, az orosházi gyerekekkel közösen. Számítógépes és társasjátékokban is megmérették egymással tudásukat. A tornateremben különböző sportos csapatversenyekben vettek részt a szülőkkel együtt. A hangulat igazi versenyhangulat volt, hiszen már- már végsőkig küzdöttek az apukák és anyukák a kötélhúzásban. Két elsős kardoskúti diákunk emléklapot vehetett át, amely tanúsítja, hogy Vörösmartyssá fogadták őket. A többi alsó tagozatos diákunk sem jött haza üres kézzel, hiszen mindenki kapott apró ajándékokat.
A csodavilág egy közös ebéddel zárult. Hétfőn nekikezdenek a nebulók a betűk és számok világának megismerésének. Ez a program nagyon jó lehetőség volt arra, hogy a kardoskúti diákok ismerkedjenek orosházi társaikkal. A következő hetekben még több ilyen alkalom lesz, amikor nem csak a kardoskúti gyerekek mennek Orosházára, hanem az orosházi gyerekek is kilátogatnak a kardoskúti társaikhoz.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2017  Kardoskút